Թաբուլեյի բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ.
բլղուր – 3-4 բաժակ,
կիտրոն – 1-2 հատ,
լոլիկ – 3 հատ,
կանաչ սոխ – 1 փունջ,
մաղադանոս – 1 փունջ,
աղ, կարմիր աղացած պղպեղ,
բուսայուղ

Բլղուրը թրջել գոլ ջրով: Վրան աղ, պղպեղ ցանել: Եթե թարմ լոլիկ չկա, պահածոյացված մեկ բանկա լոլիկը տրորել, դարձնել միատարր զանգված, լցնել բլղուրի վրա: Եթե թարմ լոլիկ է, կեղևը հանել, տրորել, լցնել բլղուրի վրա, ավելացնել կիըրոնի քամած հյութը: Լոլիկի փոխարեն կարող եք տոմատի մածուկը ջրով բացել: 

Մաղադանոսը, կանաչ սոխը լվանալ, շատ մանր կտրատել: Լցնել բլղուրի վրա, բուսայուղ ավելացնել, խառնել: Մատուցել հազարի տերևների հետ: